SİNOP'da Ramazan'da geleneksel olarak düzenlenen Helesa Şenilği'nin açılışı yapıldı. Çok sayıda kişi, yüzyıllar önce Sinop'ta mahsur kalan denizciler gibi caddelerde gezerek para topladı.
Bilinmeyen bir tarihte Sinop'ta fırtınalı bir günde dalgalardan kaçarak, limana sığınan ve yiyecekleri bitince küçük bir takayı süsleyip maniler söyleyerek, sokaklarda yiyecek toplayan denizcilerden kalan ilginç gelenek, bu yıl da düzenlenen şenlikle yaşatıldı. Bunu gelenek haline getiren Sinoplular iftar sonrasında yine ellerinde kayık, mum ve fenerler eşliğinde sokakları gezerek yardım topladı. Helesa Şenliği'ne Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı CHP’li Baki Ergül ve vatandaşlar katıldı. Grup, maket kayıkla sokaklarda 'Helesa, yalesa, heyamola yusa yusa hop' diye mani söyleyerek bahşiş topladı. Vali Yasemin Özata Çetinkaya, yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
"Sinop'a özgü bir geleneği yaşatıyoruz. İnşallah yüzyıllar öncesinden geçmişten bugünümüze gelmiş, bizde yüzyıllar ilerisine götürebiliriz. Yerele özgü etkinliklerin diğer bölgelerden farklı etkinliklerin mutlaka yaşaması yaşatılması gerekiyor." 
Toplanan paranın ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI