Hasan YILDIRIM / İstanbul, () - HDP üyesi bir grup, 1915 Ermeni olaylarının 99. yılında Şişli'de anma etkinliği gerçekleştirdi. Pangaltı'dan Kurtuluş'a yürüyen grup üyeleri, Ergenekon Caddesi tabelasını Hrant Dink Caddesi tabelası ile değiştirdi.

Şişli Pangaltı'daki metro çıkışında saat 19.00 sıralarında bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, “Ermeni Soykırımını Unutma yazılı pankart açarak, 30 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. Ermeni ezgileri eşliğinde oturan eylemciler, yere karanfil atarak mum yaktı.

Daha sonra, Ergenekon Caddesi tabelasını “Hrant Dink Caddesi yazılı tabelayla değiştiren eylemciler, Kurtuluş'a doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada, bir binanın penceresine çıkan bir kadının, elindeki Türk Bayrağı'nı gruba doğru salladığı görüldü. Yürüyüşüne devam eden HDP'liler, Kurtuluş Caddesi ismini de “Tatavla Caddesi tabelası ile değiştirip, Teyyareci Fehmi Sokak girişinde bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan HDP Şişli İlçe Örgütü üyesi Zeynep Gürcan, “Bugün Ermeniler ile Kürtler, Türkler ve tüm halklar arasında kurulacak bir barış, soykırımın inkarı ile değil, ancak ve ancak soykırımın derhal kabulü, halkların barış yanlısı duruşları ve verdikleri ortak mücadele ile gerçekleşecektir. Bu sebeple, soykırımın faillerinin ifşa edilmesi, soykırımın geleneğini ve aklını sürdüren ırkçı-faşist partilerle, kurumlarla işbirliği yapılmaması ve bu kurumların teşhir edilmesi, hepimizin siyasi sorumluluğudur. Bu bağlamda, Ermeni soykırımının 100. yılına bir kala, Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilmeye başlanan anma etkinlikleri, halklar arasındaki bağın artmasına vesile olmakta ve çözüm sürecine katkı sağlamaktadır. Halkların dayanışması devam etmeli, derhal soykırımla yüzleşilmelidir dedi.

Grup üyeleri, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

HY (CO)