MİLLETVEKİLİ KONCA TUTUKLANDI
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı 1'inci Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, ancak savcılığın itirazı ile 13 Aralık 2016 tarihinde tutuklanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Mayıs günü görülen duruşmada adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliye kararına itiraz etmesi üzerine dosyayı değerlendiren üst mahkeme konumundaki Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs günü Milletvekili Konca hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Besime Konca, bugün sabah saatlerinde Batman Havaalanı'nda gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra yakalama kararını veren Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Konca, mahkemenin yetkinin kendilerinde olmadığını söylemesi üzerine yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ise tutuklama kararını kendilerinin vermediğini bildirmesi üzerine, Konca yeniden tutuklama kararını veren Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 
Mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi süresince 5 saat adliyede bekletilen Konca, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklama kararının yüzüne okunması sonrasında tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Mahkemece tutuklandıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Besime Konca, "Mahkemeler bir birlerine paslaya paslaya, 5 saat sonra nihayetinde 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beni hem üyelikten, hem propagandadan tutuklama kararı verdi. Beni 5 aydır yargılayan mahkeme üyelikten beraat vermişti. Propagandadan da ceza verilmesi için mütalaasını okumuştu. Sil baştan, bu mahkeme tekrar bu hukuksuzluğa, bu utanca imza atmış oldu" dedi.
HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

FOTOĞRAFLI