Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il Örgütü,  Hakkari Milletvekili aday adaylarıyla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.
Hakkari'de HDP'ye başvuran 47 aday adayı, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. HDP Hakkari İl Eşbaşkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa'nın başkanlığında KESK Şubeler Platformu'na ait salonda bir araya gelen aday adaylarına, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Basına kapalı yapılan toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan HDP Hakkari il Eş Başkanı Rahmi Temel, 2015 seçimlerine önemli siyasal ve toplumsal gelişmeler eşliğinde girdiklerini söyledi. HDP ile Türkiye'de ezilen ve sömürülenler adına önemli bir seçeneğin oluştuğunu aktaran Temel, geçen hafta HDP EşGenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP'nin il Başkanlarıyla yaptığı toplantının içeriğini aday adaylarına anlattı.
Temel, Demirtaş ile yapılan il Başkanları toplantısında, her ilin kendi aday adaylarıyla  toplantı yapma kararı alındığını belirterek, şöyle dedi:
"Biz de bu karar üzerine bugün aday adaylarımızla  bir araya gelmiş bulunmaktayız. HDP'de aday adayı olanların adaylık verilmemesi durumunda da 7 Haziran seçimleri için aktif çalışmalar yapılması gerekir. Hakkari'de Milletvekili aday adayı olan 49 arkadaşın adaymış gibi seçim çalışması yapmaları gerekir."