Aziz ÖNAL/BİNGÖL, ()- HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, yüzlerce insanın öldüğünü belirterek, "Milletvekilliğine lanet olsun. Bizim derdimiz seçim veya milletvekili değil. Barış, bin tane seçimden daha önemlidir" dedi.
HDP, DBP il örgütleri, KESK, Bingöl Barosu ve İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi tarafından Dörtyol Saat Kulesi önünde 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ortak basın açıklaması düzenlendi. Burada ilk olarak konuşan HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, son bir aydan beri memleketin yangın yerine döndüğünü belirterek, "Malumunuz, son bir aydır memleket yangın yerine dönmüş, yüzden fazla asker, polis, gerilla, sivil, çocuk yaşta olan çocuklar ölmüştür. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, son bir buçuk yada ölen bütün askerlere, polislere ve sivillerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu ölümler son olur diyoruz. Her şeye rağmen barış sürecinin rayına oturması lazım. İnsanlar ölmeden ne edip, edip, barış sürecini rayına oturtalım, müzakereye oturalım. 40 yıl, 40 bin insan daha ölse, eninde sonunda gideceğimiz nokta müzakere masasıdır" dedi. Barışın, her şeyden önemli olduğunu savunan Özsoy, sözlerini şöyle tamamladı:
"Burada artık mesele seçim meselesini aşmıştır. Seçimlere lanet olsun, milletvekilliğine lanet olsun. Bizim derdimiz seçim veya milletvekili değil. Barış, bin tane seçimden daha önemlidir. Bu memleket adım adım savaşın içerisine çekildi. Sebep ne? 120-130 insan, bir buçuk ayda neden öldü? Bakanları saraylarda oturuyorlar. Etraflarını koruma orduları ile donatmışlar. Sonra da, 'biz şehit olmak istiyoruz' diye inanılmaz çirkin hamasetler yapıyorlar. Ölen çocuk zenginin çocuğu değil. Seçime de lanet olsun, vekilliğe de lanet olsun. Bingöl halkı, Türkiye halkı, Kürt Halkı barışa sahip çıksın. Bu memleketin geleceği için, bu çocukların geleceği için daha fazla insanın ölmemesi için ne yapalım edelim, hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna edelim, müzakere masasına oturtalım."

FOTOĞRAFLI