HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Suriye ve Irak Şengal'de IŞİD ile girilen çatışmada öldürülen 13 YPG'linin cenazelerinin 7 gündür Habur Sınır Kapısı'nda bekletildiğini belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.
HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Suriye'nin değişik kentleri ve Irak'ın Şengal (Sincar) kentinde IŞİD militanlarıyla girdikleri çatışmalarda ölen 1'i yabancı 13 YPG'linin cenazelerinin 7 gündür Şırnak'ın Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye geçişlerine izin verilmemesini Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren HDP Milletvekili Irmak önergesinde şöyle dedi:
"Suriye’nin muhtelif kentlerinde IŞID terör örgütüyle ile girdikleri çatışmada ölen 12’si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı toplam 13 YPG savaşçısının (Mesut Pusat, Cahit Çapan, Veysi Cin, Mehmet Koç, Fidan Yalçın, Cumhur Turan, Mümin Kasap, Kevin Jochim, Ferit Öner, Ragıp Yıldız, Mehmet Bulun, Ferit Coşkun, Nuri Aydın) cenazesi Kürdistan Bölgesi’nin sınır kapısında bekletilmektedir. Habur sınır kapısından girişlerine izin verilmeyen 13 cenaze altı gündür bir termokinde bekletilmektedir. Ulusal ve uluslaraarası hukukta hiçbir karşılığı olmamasına rağmen yaptığımız bütün yasal başvurular sonuçsuz bırakılmakta ve cenazelerin girişlerine izin verilmemektedir. Kaldı ki bu husus sadece hukuku ilgilendiren bir konunun ötesinde insani ve ahlaki bir konu olarak toplumun adalet vicdanını yaralamaktadır."

FOTOĞRAFLI