Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, ()- HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, yasadışı yollarla sınırdan geçmeye çalışanlara yönelik güvenlik güçlerinin yaptığı top atışları sırasında ölen 2 akrabasının taziyesine katılmak üzere geldiği Şırnak'ta, askerlerin kendisine geçiş izni vermediğini iddia etti.
Önceki gün akşam saatlerinde, yasadışı yollarla sınırı geçmek isteyenlere yönelik güvenlik güçlerinin yaptığı top atışı sırasında, 18 yaşındaki Vedat Encü olay yerinde, aynı yaştaki Yılmaz Encü de dün tedavi gördüğü Şırnak Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Top atışları sırasında yasadışı yollardan sınır ticareti yaptığı öne sürülen Gülyazı Köyü'nde yaşayan 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, akrabası olduğunu belirttiği 2 kişinin taziyesine katılmak üzere kente gittiğini, ancak askerlerin Şırnak'ta geçişine izin vermediğini öne sürdü. Askerlerle diyaloğu sırasında çekilen fotoğraf ve video görüntüsünü sosyal paylaşım sitesi twitter'dan paylaşan Encü, "İki gündür kendi taziyeme dahi gitmeme izin verilmiyor. Hiçbir gerekçe sunmadan eşkıyalık yapılarak engelleniyorum. Bu durum biz Roboskilileri 34 defa katletmekten daha ağırdır. Bu durum Kürtler'in neden yönünü dağa çevirmiş olduğunun izahıdır. Devlet, Yılmaz Encü'nün cenazesini ailesine vermiyor. Gerekçe; bugün Şehit Vedat'ın cenazesinin toplu bir katılım ile defnedilmiş olması. Şimdi söyleyeceğim şaka değil. Bir devletin ne kadar dibe vurduğunun, ne kadar alçaklaştığının, ne kadar zalimleştiğinin delilidir. Eşkiyalık değil de nedir bu? Bombalar ile katlettikleri köylümün, akrabamın taziyesine gitmeme bile engel oluyorlar" dediği görüldü.

FOTOĞRAFLI