Mutlu YUCA-Taner BAYAR/ ANKARA, ()– HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan vatandaşların bulunduğu Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, aleni bir katliam yaşandığını vurgulayarak, “Gizli saklı değil aleni bir katliamla karşı karşıyayız. Diyarbakır’ın Suruç’un devamıyla karşı karşıyayız” dedi.
Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi yapılan bombalı saldırının ardından çok sayıda yaralının kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti Demirtaş ve Önder’in içerisinde bulunan aracın görünmesinin ardından hastane bahçesinde bekleyenler zafer işaretleri yaptı. Kalabalığın arasında güçlük ilerleyen Demirtaş ve Önder hastane yönetimiyle yaklaşık 15 dakikalık bir görüşme yaptı.
Ziyaretin ardından hastane bahçesinde bekleyen kalabalığa seslenen Demirtaş, vahşice ve barbarca saldırıların devam ettiğini belirterek, “Barış ihtiyacı olanların, barış onu özleyenlerin, barış ona sevdalı olanların tutkusudur. Barıştan ürken ve korkanlar da var. Bugün bir kez daha bu ortaya çıktı. Barışa her yaklaştığımızda vahşice ve barbarca saldıranlar bugün de Ankara’da bu katliamı hayata geçirdiler. Buradaki bütün arkadaşlardan ricamız şudur. Acının büyük olduğunun farkındayız. Burası hastane ve burada bizim dışımızda bir çok hasta var. Hastane çalışanlarının da işlerini kolaylaştıracak bir tutum içerisinde olmamız gerekiyor. Hastane çalışanları canla başla çaba sarf ediyorlar. Hem mitingi gerçekleştiren kurumlar hem de parti olarak dayanışma içerisindeyiz. Bu günleri atlatacağız” dedi.
Demirtaş, aleni bir katliamla karşı karşıya olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Bizi iyileştirecek en önemli şey moraldir. Bizde yok edemedikleri de o dur. Bu barbarların gözümüzdeki heyecanı gördükleri an çıldırdıkları andır. Umudunuzu kaybetmeyin. İçinizi ferah tutun. Acımız, öfkemiz büyük. Hesap soracak kadar gücümüz ve cesaretimizde var. Bunların hukuk çerçevesinde hepsinin hesabı sorulacak. Gizli saklı değil aleni bir katliamla karşı karşıyayız. Diyarbakır’ın Suruç’un devamıyla karşı karşıyayız. Bu günleri de el ele vererek atlatacağız.”

FOTOĞRAFLI