Mutlu YUCA/ BOLU, () - BOLU Belediyesi'ne ait hayvan barınağında köpeklerin bayramda aç bırakıldığını iddia eden hayvanseverler, ziyaret için gittikleri barınağa alınmadılar. Görevli ise köpeklere günde iki kez yemek ve su verdiğini söyledi.
Bolu Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdirenler Derneği Başkanı Zafer Akkaya ve dernek üyeleri Bolu Belediyesi'nin Aşağısoku Mahallesi'nde bulunan hayvan barınağını ziyarete gittiler. Zafer Akkaya ve dernek üyelerinin barınağa girmelerine izin verilmedi. Hayvanseverlerin ısrarlarına rağmen barınaktaki görevli kapıyı açmadı. Dernek üyeleri bayramda hayvanlara yemek verilmediğini iddia ederken, görevli ise köpeklere günde iki kez yem ve su verdiğini söyledi.
Barınaktaki tek görevlinin yüzlerce hayvana bakmak zorunda olduğunu belirten Zafer Akkaya, "Burada bu görevlinin belki de canı tehlikede. Belki de bu köpekler aç ve susuz kalınca görevliye saldırabilir. Çinko tavanlar nedeniyle köpeklere sıcak vuruyor. Yüzlerce hayvana günde bir kere su dökülmesi, yem verilmesi ve bir kişinin çalışması da hayvanların aç bırakıldığının ispatıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI