Yaşar ANTER/ BODRUM(Muğla), ()- BODRUM'daki Gümüşlük Mahallesi'ndeki hayvanseverlerden oluşan 'Gümüşlük Patileri' adlı grup, kış aylarında bakıma muhtaç sokak hayvanlarını besleyip veterinere götürüyor.
Bodrum İlçesi'nde kış aylarında sokağa terk edilen kedi ve köpeklere sahip çıkmak amacıyla, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturulan 'Gümüşlük Patileri' isimli grubun üye sayısı 1 ayda 1000'İ aştı. Aralarında veterinerlerin de bulunduğu grup Gümüşlük, Bodrum, Yalıkavak ve Turgutreis sokaklarında gördükleri bakıma muhtaç ve yiyecek sıkıntısı çeken hayvanları sahiplendi. Zehirlenen hayvanları bularak yaşama döndürmek için yoğun mücadele verdiklerini söyleyen 'Gümüşlük Patileri' grubu gönüllülerinden İbrahim Hakkı Zırh, Gümüşlük ve çevre mahallelerinde yalnız sokak hayvanlarını tespit ederek arşiv çalışması yaptıklarını belirtti. Zırh, şöyle dedi:
"Amacımız; yaz aylarında birkaç ay beslendikten sonra sokakta kaderlerine terk edilen tüm hayvanlara sahip çıkmak. Gümüşlük Patileri'ndeki gönüllü sayısı çok büyük bir hızla arttı, el ele gönül gönüle verince sevimli dostların sorunları da hızla çözülmeye başlandı. Hayvanları tasmalayıp, kısırlaştırıyoruz. Sağlık bakımlarını, aşılarını yaptırıyoruz. Aramızda topladığımız paralarla yiyecek alıyoruz. Kısacası önce sanal alemde sonra sokakta dost hayvanlar için sevgi ve yardımlaşma platformu oluşturduk. Veteriner dostlarımız da bize tüm gücüyle destek verdi."

FOTOĞRAFLI