Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),() - İZMİR'in Foça İlçesi'nde Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri, atına kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla faytoncu 80 yaşındaki N.D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayı kınayan ve tedavisi için atın kendilerine verilmesini talep eden HAYAD üyeleri, cep telefonuyla o anların kaydedildiği görüntüleri basın mensuplarına dağıttı.
Geçen salı günü bir vatandaş, iddiaya göre yerden kalkacak hali olmayan bir atın faytonun arkasına bağlanıp diğer atların da yardımıyla çekilmeye çalışıldığını gördü. İddiaya göre faytoncu N.D., yerden kalkmayan ata elindeki urgan ve sopayla vurdu. Bunun üzerine vatandaş duruma müdahale edip polise haber verdi, tutanak tutuldu. Ancak at, faytoncu N.D.'de kaldı. O anları cep telefonuyla görüntüleyen vatandaş HAYAD'a gitti. Dernek üyeleri de o görüntüye birlikte bugün savcılığa giderek N.D. hakkında suç duyurusunda bulundu.
BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
Ardından dernek üyeleri basın açıklaması için Foça Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde 'Kocaman dünyada bize yer mi yok', 'Allah'ın yarattığı her canlının yaşama hakkı vardır', 'suçumuz insan olmamak mı' dövizleri taşıyan grup adına konuşan Dernek Başkanı, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu "Bu bir suçtur, cezasız kalmamalıdır. Bu kişiye yasal yaptırımların uygulanmasını istiyoruz" dedi.
O ANLARI ANLATTI
Hayvana kötü muamele yapıldığını gören ve görüntüleyen Belkız Kitapçı, "Aracımla giderken faytonun arkasında bağlı atın bacaklarının yelpaze gibi açıldığını, kesinlikle yürüyemeyecek halde olduğunu gördüm. Zaten kısa bir süre sonra arabamın önüne düştü. Yığıldı kaldı. Aslında sahibinin hali de ata bakacak kadar iyi değildi. Ama götürmek için ısrarla uğraşmaya başladı. Bırak git dedik. Bırakmadı. Vurarak döverek kaldırmaya çalıştı. Polis çağırdık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI