Ayşe Havva GEYİK/SELÇUK (İzmir), () - TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) lisanslı paraşütçüsü ünlü Rock müzik şarkıcısı Hayko Cepkin'in de aralarında bulunduğu amatör paraşütçüler, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde 24 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru'nu 40 kişiye çıkardı. Amatör praşütçülerin havada çoklu tutuşma rekoru denemesinin son 41 kişilik atlayışı ise hava şartları nedeniyle iptal edildi.
Türkiye'nin ilk ve tek atlayış merkezi olan Selçuk Efes Havaalanı'ndaki Gökcen Havacılık Efes Atlayış Merkezi'nde bir araya gelen amatör paraşütçüler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait C-160 TRANSALL tipi uçağını kullanarak, bir hafta süren antrenmanlarının ardından, serbest düşüş sırasında bir araya gelip 5.5 kilometre yukarıda şekil oluşturulan, 'Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma'da daha önce 35 kişiyle kırdıkları rekoru dün yaptıkları başarılı atlayışla 39'a çıkardı.
Aynı ekip bu rekoru 40'a çıkarmak için bugün tekrar atlayış yaptı. Rusya'dan gelen ve serbest düşüşte çoklu tutuşma braşında dünyaca ünlü koç Victor Kravtsov ve yardımcısı Alexia Hrulev ve THK ve TSK desteğiyle, eksi 28 derece bir havada 18 bin fitten atlayışlarını gerçekleştiren amatör paraşütçüler bu yılın son rekorunu kırmayı başardı.
İlk olarak 40-45 kişilik grupla atlayış yapacakları tahminini yaptığını, bunu da gerçekleşmiş olması mutluluğunu yaşadığını belirten Hayko Cepkin, rekor atlayışı denemesini Kasım ayı itibariyle bitirdiklerini söyledi. Cepkin, "Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki 24'lü rekorumuzu bu yıl 40 kişiye taşıdık. Her gün neredeyse yeni bir rekor kırıyoruz. Antrenmanlarla birlikte yaklaşık bir aydır Efes Havaalanı'ndayız.
Asıl amacımız, cumhuriyetin 95. yılında 95 serbest paraşütçüyle havada çoklu birleşmeyi yapıp, ay yıldız figürü oluşturmak" dedi.
Amatör praşütçülerin havada çoklu tutuşma rekoru denemesinin son 41 kişilik atlayışı ise hava şartları nedeniyle iptal edildi.

FOTOĞRAFLI