Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde sokakta hasta gezen bir köpeğe Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi ve HAYDOST (Hayvan Dosları Derneği) Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen sahip çıktı. Hayvanın bir süre önce yine hasta bulunduğunu tedavisinin ardından salındığını belirten Dağdelen, veteriner gözetiminde tekrar tedaviye başlanacağını söyledi.
HAYTAP Muğla Temsilcisi ve HAYDOST Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen, Terzialiler Mahallesinde arkadaşlarıyla sohbet ederken sokaktan geçen hasta köpeği fark etti. Dağdelen, yanında bulunan cihazla yapılan ölçümle köpeğin normalde 38-39 derece arası olması gereken vücut ısısının 40 dereceye yükseldiğini ayrıca enfeksiyon kaptığını belirledi. Bunun üzerine belediye ekiplerinden yardım istedi. Belediyeye ait kamyonetle barınağa götürülen köpek tedaviye alındı.
Hayvansever Türkan Dağdelen, "Önceden tedavisini yaptığımız ve sokağa saldıktan sonra periyodik olarak gözlemlediğimiz hayvanı tekrar hasta bulduk. Belediye ekiplerinden yardım istedim. Gelen araçtaki kafese koyarak barınağımıza gönderdim. Orada bakımını yapacağız bir müddet misafir edeceğiz, kendini topladığında normal ortamına geri salacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI