DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde görevli 57 güvenlik korucusu emekli olurken, bunların yerine göreve başlayan 57 güvenlik korucusu düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.
Hani İlçesi'nde 57 güvenlik korucusunun emekli olması, bunların yerine göreve başlayan 57 korucunun yemin etmesi için tören düzenlendi. Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Kaymakam ve Hani Belediye Başkanvekili Şaban Arda Yazıcı, Tabur Komutanı Yüzbaşı Levent Yıltırak, Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya ile Mal Müdürü Aygül Erden ile güvenlik korucuları ve aileleri katıldı.
Yemin töreni, bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra göreve yeni başlayan güvenlik korucuları, toplu olarak yemin ederek göreve resmen başladı. Yeni göreve başlayan güvenlik korucuları adına konuşan Abdullatif Yalınkılıç, vatan ve bayrak aşkıyla, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde kendilerine verilen görevi layıkiyle yerine getireceklerini söyledi.
Sertifikalarının verilmesinin ardından Yüzbaşı Leven Yıltırak kısa bir konuşma yaparak, göreve başlayan güvenlik korucularına başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI