HAKKARİ'de 12 kadın, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile Mikro Kredi Projesi kapsamında 12 bin 100 TL mikrokredi desteği aldı. Kredi alan Hakkarili kadınlar kendilerine böyle bir imkan sağlayan ilgili birimlere teşekkür edererek aldıkları bu kredi ile iş kuracaklarını söyledi.
Kadınlara kendi işlerini kurmak amacıyla bu yıl 4'üncü kez Mikro Kredi desteği sağlandı. Bu kapsamda Hakkari'de kredi başvurusu yapan 12 kadın kredilerini Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan, Hakkari Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Tekin, Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir'in elinden aldı. Mikro Kredi Hakkari Şube Sorumlusu Nevin Akdağ Çelebioğlu, kadınların iş sahibi olmasını sağlamak ve kadınların sosyo-ekonomik olarak gelişmesi amacıyla kent merkezindeki değişik mahallelerde kendilerine başvuran 12 kadına 100 ile bin TL arasında faiz uygulanmadan ana para ile birlikte 46 hafta geri ödeme yapılacak şekilde krediler verildiğini söyledi.
Çelebioğlu, "Mikro kredi, isminde de anlaşılacağı üzere küçük miktarda krediler demektir. Çalışan ya da çalışma kararında olan, iş yapma fikri olup sermayesi olmayan kadınlara 100 TL ile bin TL arasında verilen kredilerdir. 1 yıl içinde uygulanacak ödeme planında haftalık taksitlerle ana para ve hizmet bedeli 46 hafta içerisinde geri alınır.Faiz uygulanmamaktadır. Yalnızca Mikro Kredinin işletme maliyetlerinin karşılanması için, verilen hizmetlerin karşılığı olarak bir hizmet maliyeti alınmaktadır. Kadınlarımızı iş hayatına yönlendiremeye çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI