SLİWA, DEDELERİNİN KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ
Doğu Asuri Kilisesi Irak, Ürdün ve Rusya Metropoliti Mor Gewargis Sliwa beraberindeki Süryani asıllı HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Nasrullah Çiftçi ile birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çığılı Köyü'e geldi. Köyün ileri gelenleri tarafından karşılanan Sliwa ve beraberindekiler, köyde yaşayan Fuat Ediş tarafından verilen yemeğe katıldılar. Sliwa, ilk olarak 100 yıl önce yaptırılan Karasu Çeşmesi'ni ziyaret etti.
Daha sonra köyde bulunan ve harabeye dönen kilisesiyi ziyaret eden Sliwa, burada dua etti. Dedelerinin bu köyde yaşadığını belirten Sliwa, "Dedelerimden aldığım bilgiye göre bu köyde yaşıyorduk. Dedelerimiz köyümüzün o dönemde 700 haneli olduğunu söylüyordu. Ben burda yaşayamadım. Buraya meraktan dolayı geldim. Şu an çok duyguluyum. Köyümü gördüm. Bundan sonrada gelip ziyaret edeceğim" diye konuştu. Köylülerde Sliwa'nın ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi.
Sliwa ve beraberindeki HDP Mardin Milletvekili Erol Dara ile birlikte Çukurca Kaymakamı Ünal Koç ve Belediye Başkanı Servet Tunç'u makamında ziyaret etti. 

FOTOĞRAFLI