Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de Valilik binası önünde 30 Ağustos resepsiyonu verildi. Resepsiyon sonunda atılan havai fişekler ilgiyle izlendi. 
İlk kez Hakkari Valiliği önündeki protokol bahçesinde verilen resepsiyona, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Çukurca 2. Hudut Tugay komutanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Hakkari Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Şahin, askeri erkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Canbolat, masaları tek tek dolaşıp resepsiyona katılanlarla bol bol sohbet etti. Günün anısına hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesen Vali Canbolat, daha sonra konuşma yaptı.
GÖREVİMİZ CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAK
Vali Canbolat, "30 Ağustos Zafer Bayramı düşman kuvvetlerinin, Anadolu'dan sürülerek Anadolunun bizlere vatan kılındığı, aziz milletimize yurt edindiği bir savaştır. Bu savaşta milli mücadelede, kurtuluş savaşında büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, yapmış olduğu savaşı ve düşmana karşı kazandığı zaferin bugün 92'inci yıldönümünü bir kez daha gururla , şerefle kutluyoruz. Bu savaş bize Cumhuriyetin kuruluş adımlarını getirdi. Anadolu'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, dimdik ayakta. Bugün ileriye daha emin bakarak daha kuvvetli, daha modern, daha müneffer bir dünyaya doğru gitmekteyiz. Bugün bizlere düşen Türkiye Cumnuriyeti devletinin sınırları içerisinde Cumhuriyetimize daha fazla sahip çıkmak, cumhuriyetimizi korumak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde onu daha ileri noktaya taşımaktır. Bu duygu ve düşencelerle herkesin Cumhuriyetine sahip çıkması, kardeşlik duygusu, birlik beraberlik ruhu içerisinde cumhuriyetimizi muassır medeniyetler seviyesine taşımak bizim temel görevimizdir" dedi. Konuşmaların ardından polisler tarafından havai fişekler patlatıldı. 5 dakika boyunca atılan havai fişekler büyük bir ilgiyle izlendi. 

FOTOĞRAFLI