Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de 'Uçurtmalarla Çok Daha Yükseklere' projesi kapsamında düzenlenen 'uçurtma şenliği'ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AB Proje Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle Fatma Aliye Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte konuşan Vali Yardımcısı Cumhur Duran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı öncesinde çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenlediklerini söyledi. Duran, "Çocuk bayramları, çocuk şenlikleriyle ancak güzelleşir. Onların mutluluğuna katkı sunmak adına böyle bir proje organize ettik. Amacımız onların farklı bir etkinliğe dahil olabilmelerini ve bu bayramın onlara ait olduğunu bilmelerini sağlamaktı. Bu anlamda bu şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler aileleri ve öğretmenleriyle uçurtma uçurdu. Uçurtmalarını en yükseğe çıkarmak isteyen çocuklar ilginç görüntü oluşturdu. Uçurtma şenliğinin ardından öğrenciler arasında halat çekme, kaşıkta yumurta taşıma ve çuvalda yürüme gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda, öğrenciler eğlenceli bir gün geçirdiler. Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Şenliğe Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcıları Cengiz Erdem, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

BD(FE/SSA) (FOTOĞRAFLI)