HAKKARi, İl Genel Meclis'inin bugün yapılan meclis toplantısında, TBMM'deki İç Güvenlik Paketi'nin yöresel kıyafet giymeyi de engellediği öne sürülerek yasa tasarısı yöresel şal şapik giyinerek protesto edildi.

İl Özel İdaresi Müdürlüğü Meclis toplantı salonunda düzenlenen Mart ayı Meclis toplantısına, Hakkari il Genel Meclis Eş Başkanı Lokman Özdemir ve Gülizar İliş ile DBP'li il Genel Meclis üyeleri, yöresel kıyafet giyerek katıldı. Hakkari il Genel Meclisi Eşbaşkanı Lokman Özdemir, yöresel kıyafetlerin yasaklanmasının da yer aldığını savunduğu İç Güvenlik paketinin bir an önce çekilmesini istedi. Basın açıklaması metni ise İl Genel Meclisi Eşbaşkanı Gülizar İliş okudu. İliş, İç güvenlik paketinin Türkiye'nin demokratikleşmesine vurulacak bir darbe olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Şiddet, baskı, korkutma çözüm değildir. AKP hükümeti, Türkiye'nin demokratikleşmesini istiyorsa, İç Güvenlik Paketi çekilmelidir. 'Çözüm süreci'nde demokratikleşme paketi beklenirken, korkutma, sindirme ve yasaklama paketi çıktı. Herkes diliyle, kültürüyle, inancıyla ve yerel kıyafetleriyle yaşamak istiyor. Halkın kültürünü yasaklamak hiç bir din, hiç bir vicdan kabul etmez. Allah istese; tek halk, tek din, tek dil, tek renk, tek peygamber yaratırdı. Allah fıtratında tekçi anlayış yoktur. Ayrı renk, ayrı dil, ayrı halklar Allah'ın ayetlerindedir. İnkar etmek küfürdür. Türkiye'nin parçalanma, bölünmesini istemiyoruz. Türkiye'de yaşayan her halkın, her insanın kendi inancıyla, kültürüyle, kıyafetiyle özgür, eşit haklarda birlikte yaşamak istiyor. Bunun tersi antidemokratiktir. Biz Hakkari il Genel Meclisi olarak, halk olarak AKP hükümetine sesleniyoruz.Bizim yerel kıyafetimize dokunmayın. Bir an önce çözüm sürecini hızlandırın.İç güvenlik paketini çekin."

Yapılan açıklama ardından yoresel kıyafet giyen 3 İl Genel Meclis üyesi kadın, İl Özel İdaresinde çalışan kadınları tek tek ziyaret ederek, kadınlar gününü de kutladı.