Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan 'İleri ve defansif sürüş eğitimi' projesi kapsamında sürücü polislere, kış koşullarına ve toplumsal olaylara karşı nasıl önlem alınabileceğiyle ilgili 4 gün ileri ve defansif eğitim teknikleri anlatılacak.
Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü'nün 2 ay önce DAKA'ya sunduğu 'İleri ve defansif sürüş eğitimi' projesi 15 bin lira destek görerek kabul edildi. Projenin kabul edilmesiyle birlikte DAKA tarafından gönderilen eğitim uzmanı Çetin Büyükçınar, Karayolları 114'üncü Şube Müdürlüğü bahçesinde önce direksiyon başına geçen sürücülere ileri ve defansif sürüş tekniklerini öğretti, ardından da kış koşullarında ve toplumsal olaylara karşı nasıl önlem alabilecekleri ile ilgili teknikleri anlattı. Sürücülerle birlikte sivil ve zırhlı araçları süren eğitim uzmanı Büyükçınar'ın yaptığı manevralar heyecan yarattı.
'TOPLUMSAL OLAYLARA KARŞI EĞİTİM'
İstanbul Sürüş Akademisi'nden gelen sürüş uzmanı Büyükçınar, polislerin toplumsal olaylarda kendilerini nasıl koruyabilecekleri ve zırhlı araçlarla nasıl kurtulabileceklerini de araçların önüne sis bombalar atarak gerçekleştirdi. Sis bombaları arasında geçen akrep tipi zırhlı araç, yaptığı manevralarla sis bombasının arasından geçti. Uzman Büyükçınar, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde çeşitli birimlerde çalışan sürücü polislere ileri ve defansif eğitim tekniklerini anlattıklarını ve bu eğitimin 4 gün süreceğini belirterek şöyle konuştu:
'ANTİ TERÖR SÜRÜŞ TEKNİKLERİNİ DE ÖĞRETİYORUZ'
"Bu bölgede zor şartlar altında çalışan emniyet mensuplarına karşılaşabilecekleri riskleri burada yaşatarak öğretiyoruz ve böylece bu riskleri nasıl apsorbe edecekler, zırhlı araçların manevralarında ne riskler oluşuyor, bunlar nasıl apsorbe ediliyor, nelerle karşılaştıkları zaman kontrol kayıpları oluyor, bu kontrol kayıplarını kazasız nasıl apsorbe edeceklerini burada yaşayacak öğrenecekler. Özel aparatlı araçlarımız var. Bu araçlarla suçlu kovalama, yakın takip gibi tekniklerin yanı sıra anti terör sürüş tekniklerini de öğretiyoruz. Böylece karşılaşabilekleri hadiselerle nasıl güvenli araç kullanabilecekler öğreniyorlar."

FOTOĞRAFLI