HAKKARİ'de, Belediye ve İşkur Müdürlüğü tarafından hazırlanan ortak proje kapsamında, Gıda Teknolojisi Peynir Üretim Kursu açıldı.

Hakkari Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan proje tanıtım açılışına, Belediye Başkanı DBP'li Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, İşkur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Belediye ve İşkur'da çalışan bazı Şube Müdürleri ile kursiyerler katıldı. Proje hakkında verilen bilgilendirmede kadın ve erkeklerden oluşan 25 kişiye toplam 432 saat ile ortalama 3 ay sürecek eğitim kapsamında Gıda Teknolojisi Peynir Üretim Kursu verileceği belirtildi.
Kursiyerlere peynir üretim aşamaları, Türkiye'de üretilen peynir çeşitleri, yöresel peynir çeşitleri ve hayvansal kaynaklı gıdalardan insanlara geçen hastalıklar hakkında dersler verileceği anlatıldı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere peynir imal işçisi sertifikasının verileceği, kursiyerlerin bu sertifika ile Türkiye'nin her yerinde bulunan süt işletmelerinde iş sahibi olabileceğide belirtildi. 

Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, kentte ilk kez bir peynir üretim kursunun açıldığını söyledi. Hatipoğlu, "Burada süt işletmeciliği olmaması nedeniyle ilimizdeki sütler il dışına gidip işletildikten sonra peynir ve yoğurt olarak bizlere satılmaktadır. Bu proje sayesinde kurslarını tamamlayacak olan kursiyerlerimiz ileride kentimizde bir süt işletmesinin açılması için ön ayak olacaktır. Aynı zamanda bu kursiyerlerimiz sertifikalı birer girişimci olarak hayata kazandırılmış olacak. Bu tür projelerin gelişmesinde bize katkıda bulunan iş kurumu il müdürlüğüne teşekkür ederim" dedi.