Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-HAKKARİLİLER, hafta sonlarını 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezinde geçiriyor. Okulların da tatil olmasıyla yoğunluk görülen kayak merkezine giden bazi kişiler yaktıkları mangalın etrafında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi eğitim gören öğrencilerin dışında çok sayıda kişinin akın etmesiyle cıvıl cıvıl oluyor. Kimi kişiler gönüllü kayak eğitmenlerinden kaymayı öğrenmeye çlışırken, kimi gençler ise snowboardla gösteri yapıyor.
MANGAL ETRAFINDA HALAY
Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede bazı kişiler yaktıkları mangalın etrafına toplanırken kimi zaman müzik eşliğinde halay çekerek eğleniyor. Kayak merkezinde gönüllü olarak eğitim veren Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Emin Yıldırım, Hakkari'nin bu tesisinin tanıtılması gerektiğini söyledi. Yıldırım, şöyle dedi:
"Burada birçok eksik var. Öncelikle alternatif pist ve sosyal tesisler yapılmalı. Çünkü hafta sonları 4 bine yakın insan kayak yapmak için buraya geliyor. Ayrıca biz burada konaklama tesisi olmadığı için insanları getiremiyoruz. Burada kayak sezonu erken açıldığı gibi geç kapanıyor. Ayrıca güvenlik sorunu da yok. Herkes gönül rahatlığıyla gelip kayak yapabilir."
Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Turgut Besi ise, 200 öğrenciye bir proje kapsamında kayak eğitimi verdiklerini belirterek, Milli Sporcu yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI