Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HAKKARİ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilere yönelik operasyonda Suriyeli ailelerin içler acısı durumu ile karşılaşınca kampanya başlatarak bu ailelere yardım etti.
Zabıta ekipleri, dondurucu soğuklarda bebek ve çocukları ile Hakkari sokaklarında dilenen kişilere yönelik operasyonlar yaptı. Operasyonlarda dilenen kişilerin ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelelir olduğu belirlenirken, bu kişilerin aileleiri birlikte zor durumda oldukları tespit edildi. Bağlar Mahallesi'nde kiralık toprak evlere yerleşen 6 ailenin; 4 bebek, 6 çocuk, 1 yaşlı ve 9 yetişkin olmak üzere 20 nüfus olduğunu ve kiralarını ödeyebilmek, yiyecek ve yakacak bulmak için dilendikleri ortaya çıktı.
Zabıta ekipleri bunun üzerine aileler yardımda bulunmak için hemen çalışmalara başladı. Kendi aralarında başlattıkları kampanya ve Hakkari esnafından topladıkları gıda yardımlarını, ekipler belediyeye ait zabıta aracıyla akşam saatlerinde Suriyeli ailelere ulaştırdı. Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürü Naif Yaşar, zorlu kış şartlarının yaşandığı Hakkari'de ailelerin büyük zorluklarla karşı karşıya bulunduklarını belirterek, "20 nüfusun yiyecek, yakacak ve giyinme sorunlarının olduğunu gördük. Durumu belediye başkanımıza ilettik. Ailelere yardım yapılması için karar aldık ve sonra bir kampanya başlatarak kentimizdeki esnaftan da aldığımız destekle topladığımız yardımları ailelere teslim ettik. Yaşanan bu mağduriyete herkesin sahip çıkması lazım"dedi.

FOTOĞRAFLI