HAKKARİ Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verildi.

Hakkari Ordu evinde verilen iftar yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordo Komutanı Korgerenal İsmail Metin Temel, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

TERÖRE BÜYÜK DARBE VURULMUŞTUR

İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Faysal Geylani dua etti. Daha sonra Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal konuşma yaptı. Son dönemde terörle mücadelede çok başarılı operasyonlar yapıldığını belirten Tuğgeneral Otal, "Bugün hayatını feda etmiş olan evlatlarınız, evlatlarımız, şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarihine, şanına uygun olarak komandosu, jandarması, polisi, korucusu ve hatta halkımız tek yumruk olarak büyük başarılar göstermiştir. Onların sayesinde teröre büyük darbe vurulmuştur. Bu konudaki mücadelemiz bitmedi, devam edecek. Bizzat görev aldığımız operasyonlarda arkadaşlarımızın inanılmaz derecede vatan ve millet aşkıyla dolu olarak gözlerini kırpmadan hergün şehit olabileceklerini düşünerek kendilerine verilen görevi vatan ve millleti için yaptılar ve sarsılmadılar. Evlatlarımız gül bahçesine girercesine şehit oldular. Şunu övünerek büyük bir gururla ifade ederim ki, icra ettiğimiz bütün operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğine hassasiyet gösterilmiş, bir sivilin, bir masumun burnu bile kanamamıştır. Güvenlik güçlerine teslim olanlar da adalete, devletin şefkatli kollarına emanet edilmiştir" dedi.

Daha sonra konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, şehitlerin mükafatını Allah katında alacaklarını belirterek, "Onlar kutsal bildiğimiz bu değerler uğruna makamların en üst sıfatlarına ulaştı ve cennetle müjdelenenler olma şerefine erdiler. Mükafatlarını inşallah Allah katında da alacaklar. Devletimiz ve milletimizle şehitlerimizin geride bıraktıkları eş, anne, baba, kardeş ve yakınlarına layık oldukları değeri şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Hiç çekinmeden her zaman ve yerde kapılarımız 24 saat siz şehit aileleri ve gazilerimize açıktır" dedi.

FOTOĞRAFLI