SURİYE'de IŞİD'in Kobani'ye yönelik düzenlediği saldırılar, Hakkari'de Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Hakkari şubesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

KESK Hakkari şubesi önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, STK Temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'nden Bulvar Caddesine yürüyen kalabalık, sık sık 'Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP' sloganları attı. Belediye binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasının metni Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Süleyman Aşkan tarafından okundu.

Aşkan, şöyle konuştu: "Kobani’yi harabeye çeviren vahşi güçler ve işbirlikçileri direnişi hazmedemediler. Zirveye ulaşan özgür yaşam iradesi, tüm barbar saldırılara rağmen üç kantonu birleştirecek ve demokratik ortadoğunun kuruluşuna öncülük edecektir. İki gün önce Kobani'de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizler KESK olarak demokrasi, barış, adalet başlıkları altında atılması gereken bütün demokratik adımların bir an önce atılmasını talep ediyoruz. Ülkemizde halkların birlikte yaşamın umudunun yeşerdiği 7 Haziran seçim sonuçları dikkate alınarak bütün toplumsal kesimlerin ortaklaştığı bir yol haritası ile kurulacak hükümet ülkeyi var olan kaos durumundan kurtarabilir."