HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak tesislerinde kayak sezonu açıldı. Hafta sonunu fırsat bilen Hakkarililer, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu tesislerde gönüllerince kaydı.
Geçen hafta etkili olan kar yağışı ardından kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak tesisleri, kayakseverlerin akınına uğradı. Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki tesislere gidip kayak yapan Hakkarililer, hafta sonunu değerlendirirken, acemi kayakçılara da kayak antrenörleri tarafından eğitim verildi. Türkiye Kayak Fedarasyonu Hakkkari Temsilcisi Halil Kurşun, tesislerin ilgi görmesinden çok memnun olduklarını belirterek, "Tüm kayakseverleri tesisimize bekliyoruz. Özellikle il dışındaki kayakçıları Hakkari'ye çekebilmemiz için kayak evine ihtiyacımız var. İnşallah en kısa sürede buda yapılacak" dedi.
Hafta sonu kayak yapmak için Merga Bütan Tesislerine geldiklerini belirten Selman Özkan, şöyle konuştu:
"Her şey çok güzel. Ancak eksikler var. Eğer burada konaklayabileceğimiz bir yer olsaydı bir çok aile gibi bende çocuklarımla birlikte burada konaklayacaktım. Ayrıca cep telefonlarımız çekmiyor. GSM şirketlerinin buraya baz istasyonu kurmasını istiyoruz."