HAK-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan, genel seçimlerle ilgili olarak, ''Seçim güvenliğiyle ilgili, hem Yüksek Seçim Kurulu hem parlamentomuz yeni düzenlemeler yapıyor. Sandıkta kullanılan her oy için, çip gündeme geliyor. Dolayısıyla, bu yöntemle fazla oy pusulalarının, kaybolmuş oy pusulaları tartışmalarının da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Seçim güvenliği için atılacak her türlü adımı kabul ediyoruz'' dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret eden Hak İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, burada yaptığı açıklamada genel seçimleri ve Nevruz'u değerlendirdi. Başkan Aslan şöyle konuştu :
''Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca, özellikle 1950’den sonra, en iyi yaptığı iş seçimlerdir. Bugüne kadar hem seçim yapma, hem de seçimlerin Türkiye’nin etkileri bakımından baktığımızda, Türkiye her seçimde gerçekten demokrasi, ülkenin geleceği açısından sorumluluğunu yerine getirmiştir. O nedenle, 7 Haziran seçimleri önemli bir seçim. Bu seçimin yine her dönem olduğu gibi, halkın iradesinin sandığa yansıdığı, halkın taleplerini dikkate alan bir siyasi yapının tekrar vatandaşın teveccühüyle sonuçlanacağını umut ediyoruz. Seçim güvenliğiyle ilgili, hem Yüksek Seçim Kurulu hem parlamentomuz hem de bu konudaki yürütme, yeni tedbirler alıyor, yeni düzenlemeler yapıyor. Sandıkta kullanılan her oy için, çip gündeme geliyor. Dolayısıyla, fazla oy pusulalarının, kaybolmuş oy pusulaları tartışmalarının da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Seçim güvenliği için atılacak her türlü adımı kabul ediyoruz. Önemli olan, halkın iradesinin doğru bir şekilde sandığa yansıması ve halkın taleplerinin sandık sonuçları olarak kamuoyuna duyurulmasıdır. Bunu yapmak için, herkes elinden gelen çabayı göstermelidir.''
21 Mart 2015 tarihinin genel seçimler açısından önemli bir gün olduğunu hatta 7 Haziran seçimlerini belki de doğrudan etkileyecek önemli bir gün odlduğunu vurgulayan Arslan, ''Bugün Diyarbakır’da açıklanacak olan Abdullah Öcalan’ın mesajını, ben seçimlerin güvenliği açısından önemli bir gelişme olacağını umuyorum. Umarım, Türkiye seçimini demokratik bir şekilde, barışçıl bir şekilde, terörün, baskının olmadığı bir dönemi hep birlikte yaşamış oluruz. 7 Haziran seçimleri, ülkemiz için, çalışanlar için inşallah hayırlar getirir. Sandık sonuçlarının da, halkın iradesini yansıtacak şekilde olmasını arzu ediyoruz'' dedi.

FOTOĞRAFLI