ESKİŞEHİR'de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı 77 yaşındaki İrfan Çetinkaya, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çetinkaya, düzenlenen cenaze törenin ardından toprağa verildi.
Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın kurucusu ve 20 yıldır başkanı olan İrfan Çetinkaya bir süredir tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde vefat etti. Çetinkaya, için bugün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Eskişehir Vali yardımcıları Cafer Yıldız ve Nurullah Naci Kalkancı, Odunpazarı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ile çok sayıda kişi katıldı.
İrfan Çetinkaya'nın avukat olan torunu Elçin Çetinkaya Kucbay, törende yaptığı konuşmada "Dedem İrfan Çetinkaya, gençlik yıllarından beri kardeşlik için, ülkenin birlik ve beraberliği için yılmadan çaba sarf etmiştir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kılınan cenaze namazından sonra İrfan Çetinkaya götürüldüğü merkeze bağlı Yukarıçağlan Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

  FOTOĞRAFLI