ŞIRNAK, BATMAN, ELAZIĞ, () - DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, görkemli törenlerle kutlandı. Şırnak merkezde 5 ülkeden gelen 35 üniversite öğrencisi, yöresel kıyafetleriyle törenlere katıldı.
Şırnak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında bu yıl bir ilk yaşandı. Silopi Kaymakamlığı'nın yürüttüğü AB projesi kapsamında Şırnak'a gelen 5 ülkeden 35 yabancı öğrenci, yöresel kıyafet giyerek, etkinliklere katıldı. Yabancı öğrencilerin bu davranışına sevinen Şırnaklı öğrenciler, konuk öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliklere Şırnak Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ile kamu, kurum ve kuruluş müdürü katıldı.
CİZRE'DEKİ KUTLAMALARDA, "KÜRDİSTAN" YAZILI TİŞÖRT
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 23 Nisan etkinlikleri, hükümet konağının yeni binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Cizre Kaymakamı Şenol Koca, garnizon komutanı ve mülki amirlerinin de katıldığı etkinliklere, bu yıl yeni seçilen BDP'li Belediye Başkanı Leyla İmret, katılmadı. Şiir yarışması ve çeşitli müzik sunumlarının yapıldığı salonda, 7 yaşındaki bir çocuğun üzerine 'Kürdistan' yazılı tişört giydiği görüldü. Protokol üyeleri dahil salondaki güvenlik görevlilerinin de dikkatini çeken çocuk, zaman zaman eliyle yazıyı kapatmaya çalışsa da, yazıyı kapatmayı başaramadı ve kısa süre sonra kendiliğinden salondan ayrıldı.
ELAZIĞ VALİSİ 3 ÖĞRENCİYE TABLET BİLGİSAYAR VERDİ
Elazığ'daki kutlamalar vilayet önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Buradaki törenin ardından öğrenciler sembolik olarak valilik, 8'inci Kolordu, Garnizon Komutanlığı, belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğü makamlarına oturdu. Elazığ Valiliği makamında gerçekleştirilen törende Vali Ömer Faruk Koçak, sembolik olarak makamını Hilalkent Ortaokulu ikinci sınıf öğrencisi Yağmur Tekatar’a devretti. Tekatar, valilik makamına oturur oturmaz özel kalem müdürü vasıtası ile Emniyet Müdürü Nihat İşlek’i telefonla arayarak, 23 Nisan kutlamaları ile ilgili alınan önlemler hakkında bilgi aldı, daha sonra da Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile görüştü. Valilik makamında gerçekleştirilen törende son olarak Vali Koçak, 3 öğrenciye tablet bilgisayar hediye etti. 23 Nisan kutlamalarına daha sonra Yakup Kılıç Spor Salonu’nda devam edildi. Vali Koçak, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz salonda bulunanların bayramını kutladı. Yapılan konuşmaların ardından sırasıyla şiir okuma, halk oyunları ve okul öncesi çocukların gösterileri ile güreş, tekvando ve jimnastik gösterileri yapıldı.
BATMAN'DA BDP'Lİ BAŞKANVEKİLİ DE KATILDI
Batman'da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine, Vali Yılmaz Arslan, Başsavcı Muhammed Emre Ejder, Tuğgeneral Uğur Özcan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ile birlikte BDP'li Belediye Başkan Vekili Gülistan Akel de katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalarda Vali Arslan'ın oğlu Zafer Arslan, Başsavcı Muhammed Emre Ejder'in kızı Elit, Vali Yardımcısı Şener Çağlar'ın kızı Ayşe de protokolde babalarının yanında oturdu. Atatürk Parkı'ndaki etkinliklerde, folklor gösterilerinin yanı sıra öğrencilerin giydikleri 'adam olacak çocuk' yazılı tişörtler dikkat çekti. Sabah başlayan kutlamalar, öğle saatlerinde sona ererken, başörtülü öğrencilerin de törenlere katıldığı görüldü.

(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)