Osman URAS/BODRUM (Muğla), )- BAŞKANLIĞINI ünlü oyuncu Nejat İşler'in yaptığı Muğla 1. Amatör Küme A Grubu takımlarından Gümüşlük Gençlikspor, Göltürkbüküspor ile oynadığı maçta sokak hayvanlarının zehirlenmesi protesto amacıyla pankart açıp, sahaya bir süre önce zehirlenmekten son anda kurtarılan 'Tom' adlı köpekle çıktı. Gümüşlüklü futbolcuların taşıdığı, 'Bizi zehirlemeyin Gümüşlük'ün canı yanmasın' yazılı pankart ve üzerine takımın forması giydirilen Tom'un seremonide oyunculara eşlik etmesi, tribünlerden büyük alkış aldı. Bazı futbolseverler 'Hav hav' diye bağırıp, 'Hepimiz köpeğiz, zehirlerle bitmeyiz' sloganı attı.
Gümüşlük Gençlikspor Basın Sözcüsü Akif Kurtuluş konuyla ilgili yaptığı açıklamada son zamanlarda azalmış olsa da, 5 yıldır sokak hayvanlarının zehirlendiğini söyledi. Kurtuluş "Biz, sokak hayvanlarının da en az bizim kadar Gümüşlüklü olduğunu düşünüyoruz. Onların da yaşama hakkı olduğuna inanıyoruz. Gümüşlük Gençlikspor olarak bu konuda kamuoyunda bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan zehirlenme vakasında son anda yapılan müdahale ile ölmekten kurtulan Tom isimli köpek ve konuyla ilgili açtığımız pankart, çok ilgi gördü. Kulübümüz bu ve benzeri sosyal sorumluluk projelerinde yerini alacaktır. Biz sokak hayvanlarını olmadan burada yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.
Bu arada büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Gümüşlük Gençlikspor, sahadan 2-0 galip ayrılarak taraftarına büyük sevinç yaşattı. Kulüp Başkanı Nejat İşler müsabakayı soyunma odasının önünden izledi. Futbolcular ve teknik heyet, maç bitiminde taraftarla karşılıklı tezahürat yapıp sevinç gösterilerinden bulundu.

FOTOĞRAFLI