Osman BEKLEYEN/VAN, () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi. 
Uçakla Van'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'yi Van Valisi İbrahim Taşyapan ve AK Partililer karşıladı. İlk olarak Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret eden Çiftçi, daha sonra Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde şehit düşen asker Vedat Dolançay için Van'ın Saray İlçesi'nde yapılan törene katıldı. Buradan sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Çiftçi, oda başkanları ve işadamlarıyla bir araya geldi. 
VATSO ÜYELERİNE FARSÇA DİL KURSU
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva toplantıda Bakan Yardımcısı Çiftçi'ye özellikle İran ambargosunun kalkmasının ardından Van Kapıköy sınır kapısının ülke için katma değerinin çok olacağını söyledi. Takva, sınır kapısının genişletilmesini istedi. 
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, bakanlık olarak Doğu ve Güneydoğu'daki kapıları ele aldıklarını belirterek, "Özellikle Van'daki Kapıköy sınır kapısının ülkeye katma değer katacağı konusunda fikir birliğine vardık. Kapıköy sınır kapısını Van'a layık bir hale getireceğiz. Kapıköy'ün İran'la yapılan ticaretinin Gürbulak'tan daha iyi olması için çalışacağız. Bu anlamda Kapıköy'ün yapımına başlıyoruz. 2017'de tüm eksikliklerini gidereceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI