"SURİYELİLER BİRGÜN ÜLKELERİNE DÖNECEK"
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ziyaret ettiği Vali Ömer Faruk Koçak'ın makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’deki Suriyelilerin bir gün kendi ülkelerine döneceğini söyleyen Güllüce, "Zulüm abad olmamış tarih boyunca. Zulüm fakirlik yok olmuş, ekonominin kötülüğü iyileşmiş ama zulüm daim olmamıştır. Zulmün bekasının olması mümkün değil. O yüzden onların kaçtıkları yerlerdeki zulmün nihayetinde biteceğine inanıyorum. Zalimliği sonuna dek halkına karşı sürdürebilmiş bir yönetim mümkün olmamış. Belki şu kadar sene olmuş bu kadar sene olmuş bu tartışılabilir ama çok uzun zaman zulmün abad olması mümkün değil. Zulmün payidar olması mümkün değil. Zalimin daimi iktidarda kalması mümkün değil. Bunlar inşallah bizde misafir olarak kalırlar. Kendi topraklarına döndüğü zaman da Türkiye’yi çok güzel öğrenmiş ve bizi hep hayırla yad eden, biz zalimin elinden kaçtığımızda dünyada en zengin ülkeler bile bir bardak su bile vermezken Türkiye kalkınmakta olan bir ülke, Türkiye kalkınmayla ilgili çaba harcarken, kendi çocuklarının sofrasındaki ekmeğinin bir parçasını bize yedirdi böyle bir ülkedir, böyle büyük bir millettir diye tarih boyunca hep hayırla anacaklardır. Orada bizim 1,5 milyon kardeşimizdi zaten bunlar, ama dilimizi konuşan bizimle beraber yaşamış, güzel hatıraları olan insanlarımız olacak. Bunlar inşallah kendi topraklarına dönerler, kendi evlerinde barklarında yaşarlar. Huzurlu yaşarlar ve zaliminde zulmü biter diye temennide bulunuyorum" dedi.
CHP'YE ELEŞTİRİ
Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti Elazığ İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan İdris Güllüce buradaki konuşmasında Kobani olaylarına değinerek ana muhalefete sert sözlerle yüklendi. Güllücü, şöyle dedi:
"Kobani hadisesi sonrası Türkiye Cumhuriyeti devleti neler yapıyor. Terörle hürriyeti kötü amaçlı kullanmamla ilgili tedbirler alamaya çalışıyor. Ne diyor. Diyor ki arkadaşım molotof atamazsın diyor. Atsın mı? Yüzüne maske takıp da çıkıp insanları öldürmesin, evini yakmasın insanların. Yaksın mı? Yani özgürlükle gidip okul yakmak nasıl bir şey benziyor mu birbirine? Benzemiyor değil mi? Ayrı şey. İnsanın hür olması, insani haklarını kullanması başka bir şey, otobüsten inen kızın üstüne benzin döküp yakmak başka bir şey. Bu insanlık değil de neyle tarif edilir bu nasıl bir insanlık. İnsanlık kelimesi dışında bir ifade kullanmak lazım. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Suriye’den gelenlere yardım etmek ve onları almak ihanettir dedi. Merhametin, insanlığın, şefkatin yardımperverliğin ihanet olduğunu tarif eden tarihe geçecek bir liderdir. Yani minareyi kuyu kuyu minare yapmamaktır bu. Oysa biz iftihar ettiğimiz bir şeyi, şeref duyduğumuz bir şeyi, biz insanlara yemek yedirdik mi, ekmek yedirdik mi, su verdik mi bunla iftihar ederiz. E tabi dünyalarımız farklı, kafalarımız farklı. Dünyaya bakışımız farklı. Molotof kokteyli niye silah sayılsın diyor. Ben de soruyorum niye sayılmasın, masum mudur? Molotof kokteyli niye atsın adam. Yani niye atsın istiyorsun sen ya da niye bu adamlar yüzlerine maske taksınlar istiyorsun. Niye, okullar yaksın istiyorsun. Niye çocukların üzerine molotof kokteyli atsın da o çocuklar yansın istiyorsun. Bende öyle sorarım. Yani sen niye böyle bir kanun getiriyorsun diye sorarsan bu millette sana derki e sen bu molotof kokteyli atılarak insanların yanmasını hala devamını mı istiyorsun? Yani yüzünü kaparak okulda çocukların eğer arkadan kapı açılıp girilmese bütün çocukların yanacağı bir ortamın devamını mı istiyorsun. Diye sorarlar. Ama sorsanız da zaten millet buna diyeceksiniz ki sormuyor mu, millet zaten 60 senedir o iktidarın kapısını pışık diyerek yaptı hiç göstermedi bunlara, hiç içeri almadı biliyorsunuz. 1950’de bir gittiler, ebedi de gelemeyecekler."
Bakan Güllüce, Memur-Sen Elazığ Şubesi’nin TOKİ ikinci etap 1054 konut anahtar teslim törenine katıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı törende 3 aileye anahtarlarını teslim eden Güllüce, daha sonra Ankara'ya gitti.

FOTOĞRAFLI