İZMİR, () - İZMİR 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun havalandırma alanlarında, burada tutuklu bulunan Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'e gönderilmek istendiği belirtilen bir not bulundu. Notu yazan kişi darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından "Mezher abi hani iş tamamdı. Bu girişim başarısız oldu. Bizlere inşallah burada bir sıkıntı yapmazlar, zehirlenme gibi" diye yazdı.
İzmir'in Buca İlçesi'ne bağlı kırsal mahallelerden Kırıklar'daki, terör ve suç örgütleri üyelerinin tutulduğu İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun havalandırma bölümünde geçen 21 Temmuz'da, infaz koruma memurları tarafından, uzağa fırlatabilmek için buruşturulup, top haline getirildiği anlaşılan bir not kağıdı buldu. Üzerinde "C-103 M. Mezher Gülen, size zahmet" yazan notun, C-103 koğuşunda kalan, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla geçen 17 Mayıs'ta tutuklanan, örgütün lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'e gönderilmek istendiği anlaşıldı. Not, cezaevi yönetimince İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
FETÖ üyelerinin darbe girişiminde bulunmasını beklediklerini, başarılı olunamaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını da ortaya koyan notta şu ifadeler yer aldı:
"M. Mezher abi hani iş tamamdı. Bu girişim başarısız oldu. Arkadaşlar iyi organize olamadılar herhalde, şimdi ne olacak. Abi, başka bir girişim var mı? Bizler buralarda ne yapabiliriz. Bizlere inşallah burada bir sıkıntı yapmazlar. Zehirlenme gibi falan. Abi sizler de kendinize dikkat edin. Abilere selamlar. Abi okuduktan sonra notu lavaboda yakın."
Cezaevi yetkilileri, hükümlü ve tutukların tutuldukları odalar havalandırma alanlarına açıldığından, bu kağıt parçalarının, tutuklu ve hükümlüler tarafından zincirleme şekilde bir yanındaki havalandırma alanına atılarak ilgili koğuşa ulaştırılmaya çalışıldığı, daha önce de benzer durumlarla karşılaşıldığı değerlendirmesi yaptı.
Savcılığın talimatı üzerine, notu kimin yazdığının belirlenmesi için karşılaştırma yapılmak üzere el yazısı örnekleri alındığı öğrenildi. Cezaevinde aynı blokta kalan, İzmir'deki 'askeri casusluk' adıyla bilinen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturmasında kumpas kurdukları iddiasıyla tutuklu yargılanan bir polis memurunun da ifadesinin alındığı bilgisi edinildi.

FOTOĞRAFLI