RAMAZAN Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar hem Yalova-İzmit Karayolu’nda hem de deniz taşımacılığı yapılan iskelelerde yoğunluğa neden oldu.

Ramazan Bayramı'nı şehir dışında geçiren tatilciler, D-130 Yalova-İzmit Karayolu’nda yoğunluğa neden oldu, ancak bu yıl Yalova’da eski trafik manzaraları oluşmadı. Yalova’da hem Osmangazi Köprüsü’nün tatilciler tarafından aktif olarak kullanılması hem İDO’nun Topçular-Eskihisar Hattı’na feribot takviyeleri yapması hem de Yalova’daki Tonami Kavşağı’nın kullanıma açılması trafiğin yoğun olmasına rağmen akıcı olmasını sağladı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi Köprüsü gişeleri, Yalova-Bursa karayolu çıkışı ile İzmit-Yalova girişinde trafiğin daha rahat sağlanması için önlem aldı. Osmangazi Köprüsü’nün Yalova ayağındaki Altınova gişelerinde de yer yer araç kuyrukları oluştu.

HER 10 KİLOMETREDE 1 EKİP

Karayolundaki yoğunluktan haberdar olan 77 plakalı araçlar geçişlerini Gaziosmanpaşa ve İsmetpaşa Mahallesi güzergâhından yaptı. Bayram trafiği yoğunluğunun yaşandığı Yalova-İzmit ve Yalova-Bursa karayolunda ise Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de önlemlerini alarak her 10 kilometrede bir ekip bulundurdu. Alınan önlemler sayesinde bayram öncesi ve bayram süresi boyunca Yalova’daki şehirlerarası karayollarında herhangi bir trafik kazasının olmadığı öğrenildi.

ESKİHİSAR-TOPÇULAR’DA TERSİNE GÖÇ

Diğer yandan İDO’ya ait Eskihisar-Topçular hattında da yoğunluk yaşandı. Topçular İskelesi’nde Ramazan Bayramı'nın son gününde araç yoğunluğu yaşandı. 4 günlük bayram tatilinin son gününde Topçular İskelesi’nin istif alanı zaman zaman araçlarla doldu. İDO yetkililerinden edinilen bilgiye göre; sefer yapan 14 feribot sayısının 18’e çıkartıldığı bildirildi.