Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodos, Bursa'da ağaçların kökünden sökerken; evlerin çatılarını uçurdu. Lodos nedeniyle uçan çatılar seyir halindeki araçların üzerine düştü. Bursa'da dün akşamdan bu yana etkili olan lodos, hızını 70 kilometreye kadar çıkardı. Özellikle Merkez Yıldırım ve Osmangazi İlçeleri'nde çok sayıda ağacın kırılıp, sökülmesine neden olan lodos, bir çok evin çatısını uçurdu.

Yıldırım İlçesi'nde lodosun etkisiyle birçok mahallede evlerin çatılarının uçarak park halindeki otomobillerin üzerine düşmesi sebebiyle çok sayıda araç zarar gördü. Akşam saatlerinde Yıldırım İlçesi Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nde seyir halinde giden araçların üzerine çatı düşmesi ile 3 araç zarar gördü. Seyir halinde giderken birden çatının düşmesi ile büyük panik yaşayan sürücü Enver Yıl, "Yolda giderken birden arabanın sağına doğru bişey düştü. Sağ koltukta annem oturuyordu. Çok şükür yara almadan kurtulduk" dedi. Yakın doğu çevre yolunda bulunan bir prefabrik konrteyner şiddetli lodos nedeniyle yola savruldu.

Trafiği tehlikeye atan konteyner nedeniyle İzmir istikametine gidiş yönünnde sağ şeridi trafiğe kapattı. Ankara yolu Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı'nda şiddetli lodos nedeniyle kopan çatı yüzünden Bursa Ankara Yolu Ankara İstikameti trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin aldığı güvenlik önlemlerine rağmen sürücülerin ve vatandaşların yoldan geçmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. Şiddetli lodos elektrik bazı bölgelerde elektrik kablolarının kopmasına neden oldu. Kent genelinde oluşan hasar nedeniyle gelen ihbarlara yetişmek için TEDAŞ ve Belediye ekipleri büyük çaba sarfetti.