MEGA proje olarak belirtilen İstanbul Boğazı'na yapılacak 3 katlı geçiş tüneli Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı toplantıyla açıklanıyor.

"ÜÇ KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ'Nİ SUNUYORUZ"
İstanbul Mega Proje Tanıtımı Toplantısı'nda ilk olarak Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan konuştu. Elvan, şunları söyledi: "Şimdi bu mega projeler dizisine yenisini eklemek için start veriyoruz. Dünyada bir ilki başarıyoruz. Bu proje İstanbul’a aşık Türkiye’ye sevdalı milletimizin projesidir. Kültürleri buluşturan sadece kıtaları değil dünyayı birleştiren İstanbul’un fiziğine dokunacak bir projedir.

Sizlere İstanbul’un trafiğini rahatlatıp toplu ulaşımına neşter vuran, bir omurgaya oturtan metro hatlarını ve karayolu akslarını birleştiren Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ni sunuyoruz. Bu mega proje ile İstanbul’da hayat değişecek. Raylı sistemin toplu ulaşımdaki yeri önemli ölçüde artacak. İstanbul’da ulaşımın omurgası kurulacak. 100 yıl sonrasında da toplu ulaşım bu omurga etrafında şekillenecektir.

Bugün günde 6,5 milyon insanın kullanabileceği raylı sistem, mega projemiz kapsamında inşa edeceğimiz metro ile birbirine bağlanacak. Boğazın her iki yakasındaki milyonlar diğer yakaya kolay geçecek.) Bakan Elvan, "Proje görüntü kirliliği oluşturmayacak ve silueti bozmayacaktır. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilecek ve devletin kasasından bir kuruş çıkmayacaktır. İstanbul’da artık yaklaşık değil dakikalık randevu verilebilme mümkün olacaktır" ifadesini kullandı.