Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul () - Birleşmiş Milletler (BM) Kadına Karşı Şiddetin önüne geçilmesi amacıyla "16 Gün Boyunca Dünyayı Turuncuya Boyayalım" etkinliği kapsamında İstanbul'un sembol yapıları turuncu renkle ışıklandırıldı. BM Kadın Birimi (UN Women) liderliğinde yürütülen kampanya kapsamında Galata Kulesi ve Beyazıt Kulesi turuncuya büründü. 16 gün sürecek etkinlik kapsamında dünya genelinde 70'i aşkın ülkede, Türkiye'de ise içlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Çanakkale, Eskişehir, Hatay ve Şanlıurfa'nın da bulunduğu birçok şehir turuncuya bürünerek destek verecek.

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin yürüteceği çalışmalar kapsamında kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığın artırılması için Boğaz köprüleri, Galata Kulesi ve Kız Kulesi gibi birçok sembol yapıt ve belediye binaları turuncu renkte ışıklandırılacak.

KAPANIŞ İSTANBUL'DA

İstanbul ayrıca, resmi açılışı New York'ta yapılacak 16 Günlük Aktivizm kampanyasının 10 Aralık'ta düzenlenecek resmi kapanışına da ev sahipliği yapacak.



(FOTOĞRAFLI)