BOLU'da, TOKİ'nin yaptırdığı öğrenci yurdunun inşaatında çalışırken işten çıkarılan işçiler çatıya çıkarak eylem yaptı. Polisin, eylem sırasında binanın cephesinde asılı bulunan 'T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi' yazılı yurtla ilgili bilgilerin yer aldığı afişin iplerini kesmesi dikkat çekti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsü girişinde TOKİ tarafından yaptırılan 750 kişilik yurt binası inşaatında çalışan 15 işçi işten çıkarıldı. İnşaatta çalışan bazı işçiler ücretlerinin, müteahhit firma ile çalışan yemek, beton ve ahşap doğrama firması ise ücretlerinin ödenmediğini iddia etti.
4 işçi 6 katlı yurt binasının çatısına çıkarak eylem yaptı. Sessiz şekilde çatıda bekleyen işçilerin protestosu sırasında Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri de binanın cephesinde asılı duran üzerinde 'T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Bolu 750 kişilik yurt binası ve sosyal tesis ile alt yapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi' yazan afişin iplerini kesmesi dikkat çekti. Polisler afişin iplerini kestikten sonra çatıda bulunan işçilerin yanına çıkmadan binadan ayrıldı.

Yere düşen afiş ise bir işçi tarafından yerden kaldırıldı. Gölköy kampüsü yolu üzerinde toplanan işçiler, aralarında beton santrali, yemek firması ve marangoz firmasının yetkililerinin de bulunduğu 15 kişi yurt binası inşaatına yürümek isterken, polis izin vermedi. Paralarını alamayan firma yetkilileri, inşaatı yapan firma ve TOKİ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. İşten çıkartılan işçilerden İsmail Demir, Ramazan bayramından önce işten çıkartıldıklarını belirterek, "Müteahhit firma bizi evimize gönderip paraları ödeyeceklerini söyledi. Hala paramız ödenmedi ve bayramda bile evimize gidemedik.

Bizden 15 kişiyi işten çıkardılar. Alacaklarımızı da vermiyorlar. Sürekli yeni birilerini işe alıyorlar, bir süre sonra da onları işten çıkartıp paralarını ödemiyorlar. Böylelikle de zaman kazanmaya çalışıyorlar. İşçilerden hariç iş alımı yaptıklarına da borçları var. Biz hakkımız olan paramızı istiyoruz" dedi. İşçiler eylemin ardından çatıdan inerken sessiz şekilde dağıldılar.