Fatih TURAN/TRABZON, () - HÜRRİYET Emlak Trabzon'da düzenlenen iftar yemeğiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi, bölgedeki emlak piyasasına ilişkin bilgileri paylaştı.

Ramazan ayında bölgelerdeki emlak ofislerini ziyaret eden Hürriyet Emlak, bu akşam da Trabzon'da basın mensupları için iftar yemeği düzenledi. Ramada Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay ve Hürriyet Emlak Saha Satış Grup Müdürü Volkan Sulugöz ile gazeteciler katıldı.

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ

Yemeğin ardında emlak piyasasına ilişkin bilgiler veren Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay, "Trabzon’daki emlak piyasasında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Son yıllarda Trabzon başta olmak üzere Karadeniz’in kıyı kentlerine yoğun ilgi gösteren Araplar yatırımcıların yaptıkları yatırımlar, gayrimenkul fiyatlarını artırıyor. Edinilen verilere göre Trabzon’da son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 11 artış yaşanırken, arazi fiyatları da yüzde 15 arttı. Amortisman süresi ise son bir yılda hiç değişim göstermeyerek 25 yılda sabit kaldı. Son bir yılda Trabzon’daki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bin 500 liradan bin 667 liraya yükseldi. Yatırımcıların taleplerini karşılamak amacıyla, son 3 yıl içinde Trabzon’daki emlak ofislerinin sayısında tam 3 kat artış yaşandı" dedi.

ARAP YATIRIMCILARIN TRABZON İLGİSİ

Bölgede Arap turistlerin ziyaretinin emlak piyasasına olumlu yansıdığına dikkat çeken Bozay şunları söyledi:

"Son yıllarda Trabzon başta olmak üzere, Karadeniz’in kıyı kentlerine Arap yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterildi. Arap turistlerin sayısında patlama yaşandığı gibi, emlak sektörü de yerinden oynadı. Trabzon insanının misafirperver olması, örf ve adet yakınlığı, kentin havası ve yemyeşil doğası Arap turistlerin akın etmelerinin temel nedenleri olarak görüldü. Trabzon’daki konutların denize olan yakınlığı, dağlık yerde olup olmadığı, yeşil bölgelerde olup olmadığı ve merkeze yakınlığı fiyatlar konusunda belirleyici oldu. Merkez ilçelerin yanı sıra köylere de akın başladı ve köylüler, sahip oldukları konut ve arazileri tercümanların yardımıyla sattı."

Bozay, Trabzon’da gayrimenkul arayanların Hürriyet Emlak’ta yer alan ilanlara büyük ilgi gösterdiğini kaydederek Hürriyet Emlak’ta 3 binden fazla Trabzon emlak ilanının yer aldığını da sözlerine ekledi.