GAZİANTEP’e 'Gazilik' unvanının verilişinin 94'üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Doğan, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Türk bayrağına 'Gazilik' madalyası takılarak, Atatürk büstüne çelenkler konulan törende konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Antep savunmasının bağımsızlık aşkının en önemli örneği olduğunu belirterek, "Gazilik unvanı, Anteplilerin yiğitlik, cesaret ve kahramanlığının tarihi belgesidir" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise geçmişten alınan güç ve ışıkla geleceğe yürüdüklerini belirterek, "İkinci bir Plevne, ikinci bir Çanakkale’yi yaşatan bu tarih bizim şanlı tarihimizdir.

Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızda asil kanda olduğunu gösteren güçlü bir geçmişimiz var" dedi. Başkan Şahin, geçmişten alınan güçle geleceğe yüründüğünü belirtirken, "Bu ışıktan büyük bir ilham alıyoruz. Kendi kendini kurtaran bu şehir bütün bölgesinin bütün ülkesinin de kaderini değiştirmiştir. İki gazi bu şehirde buluşmuştur. Bu şehir başka hiçbir şehre benzemez" diye konuştu. Tören, halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.