ERDOĞAN İLE YILDIRIM, TANIŞIK KÖYÜ'NDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantının ardından, merkez Sur İlçesi'nin Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların 12 Mayıs gecesi 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu patlatması sonucu ölen 16 kişinin taziyelerine katılmak üzere ölenlerin ailelerinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan ile Yıldırım'ı köye götüren Sikorsky helikopterlere Kobra tipi helikopterler eşlik ederek güvenlik önlemi alındı. Köyde de sıkı güvenlik önlemleri alınırken, frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar konuşlandırıldı. Köy yolu üzerinde de zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alındı, köyde yaşayanların dışında hiç kimsenin girişine izin verilmedi.

Tanışık Köyü Muhtarlığına da 'Sayın Cumhurbaşkanımız köyümüze hoş geldiniz' pankartı ile bayraklar asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, taziye evinde okunun duaların ardından ölenlerin yakınları ile bir görüşme yaptı. Görüşmede, köylüler ölenlerin isimlerinin yaşatılmasını isteyerek, yetim kalan çocukların eğitimleri konusunda yardımda bulunulmasını talep ettiği öğrenildi.

Köylülerle yapılan görüşmenin ardından Erdoğan ile Yıldırım aynı makam aracına binerek ölen 16 kişinin mezarlarını ziyaret edip dualar okudu.
Bu arada Emine Erdoğan, Semiha Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da köylü kadınlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında köydeki çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı.