Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası tanıtım etkinliği dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Salacak'tan bisiklete binerek pedal çevirdi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salacak'ta "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" Tanıtım Etkinlikleri kapsamında basın turuna katıldı.

Erdoğan, kendisi için özel olarak hazırlanan, üzerinde ismi ve Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bisikleti kullandı. Etkinliği izlemek için yol kenarındaki vatandaşlara zaman zaman selam veren Erdoğan'a Bakanlar korumalar ve basın da eşlik etti. Takım elbiseyle koşan bisikletsiz korumalar ilginç görüntüler oluştururken, basın mensupları da görüntü almak için yoğun efor sarf etti.

Erdoğan 2 kilometrelik etabın 1 kilometresini bisikletle gittikten sonra, 1 kilometrelik dönüş yolunda makam aracını kullandı.



ERDOĞAN: BİSİKLETLER UCUZLAMALI

Kısa turun ardından bir konuşma yapan Erdoğan, bisiklet üreticilerine fiyatları aşağı çekmesi çağrısında bulunarak şunları söyledi:

Sevgili İstanbullular böyle bir bahar gününde ananevi hale gelmiş uluslararası cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun 51.sini bugün gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta alanya’da bu yarış başlıyor. Bu yıl beklenenin üzerinde bir katılım söz konusu. 3 mayısta yine istanbul’da Uluslararası Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu tamamlanmış olacak.

Biz bisiklet olayında dünyadaki bir çok ülke gibi bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Altyapımız konusunda iyiyiz de diyemeyiz. Ancak Konya gibi bazı illerimiz bu konuda çok iyiler. Diğer illerimizde de bunu başarırız diye umuyorum. Bisiklet üreticisi firmalarımız da fiyatlar konusunda iyileştirme yaparsa, bisiklete ulaşım da kolaylaşır diye umuyorum.

(Görüntülü Haber) Cumhurbaşkanı Erdoğan pedal çeviriyor

(Aktüel Görüntü) Cumhurbaşkanı Erdoğan pedal çevirdi - 1

(Aktüel Görüntü) Cumhurbaşkanı Erdoğan pedal çevirdi - 2