Polonya, Avrupa’da geleneklerine sahip çıkan, etkileyici şehirlere sahip, önemli bir ülke. Eğer Polonya’yı gezmek istiyorsanız seyahatinizi mutlaka kış ayları içerisinde gerçekleştirmemelisiniz. Kış mevsiminde (özellikle Kasım-Aralık-Ocak aylarında) inanılmaz bir soğuğa sahip bu ülkede aslında gezilecek ve seveceğiniz birçok güzel şehir bulunuyor.

 

Varşova

 

Polonya’nın başkenti ve en gelişmiş şehri. Diğer şehirlere göre çok daha modern. Birçok tarihi olaya tanıklık etmiş bu şehirde karşılaşacağınız güzelliklere şaşıracaksınız. Varşova’nın konumu da ülke içerisinde çok iyi olduğu için diğer şehirlere ve ülkelere ulaşım çok kolay. Polonya genellikle ülkemizde erasmus öğrencileri tarafından fazlaca tercih edilen bir ülke. Varşova’da çok fazla tercih edilen bir şehir. Bu sayede Türk öğrenci nüfusu yoğun. Şehrin gece hayatı Avrupa standartlarına göre çok ama çok hareketli. Genel olarak yaşam çok ucuz, tabi eğlence mekanları da. Varşova’da konaklama önerilerine ihtiyacınız varsa buraya tıklayabilirsiniz!

 

Krakow

 

Polonya’nın en büyük ikinci şehri. Ülkeye seyahat edenlerin bir kısmı Krakow’un Varşova’dan daha etkileyici ve güzel olduğunu söyler. Şehrin merkezi Avrupa’nın en eskilerinden. Christmas döneminde mutlaka gezilmeli. Geleneksel Polonya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel restoranların yer aldığı koskoca bir meydan var. Ayrıca tarihin en hüzünlü olaylarından birinin yaşandığı Auschwitz Nazi Kampı da Krakow’da yer alıyor. Tarihi ve kültürel açıdan zengin olan bu şehrin gece hayatı Varşova gibi. Gençlerin özellikle hafta sonu neredeyse tüm bar ve kulüpleri tıka basa dolduruyor.

 

Polonya’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken ilk iki şehir Varşova ve Krakow. Bunun yanı sıra Gdansk, Poznan, Wroclaw, Torun gibi şirin mi şirin şehirler de görülebilir. Ülkenin her ucunda insanlar nasıl yaşanması ve eğlenmesi gerektiğini biliyor. Üstelik doğa güzelliklerini barındıran birçok şehir var. Nehirler, ormanlar, parklar... Polonya seyahatiniz sırasında aradığınız tüm özelliklere doyacaksınız.

 

Polonya’ya gitmeyi aklınıza koyduysanız Türkiye’den ilk destinasyonunuz Polonya olmamalı. Direkt uçuş çok az ve olanlar da çok pahalı. Önce farklı bir Avrupa ülkesine gidip oradan Polonya’ya çok komik rakamlara uçabilirsiniz. (Ryanair, Wizzair gibi firmalarla 10-20€ karşılığında bilet bulmak mümkün.) Türkiye’den ise ekonomik bir şekilde Polonya turları sayesinde ülkeyi gezebilirsiniz. Polonya hakkında genel bilgilerin yer aldığı bu yazının detaylı haline http://www.gezirehberleri.com/polonya/ adresinden ulaşabilirsiniz.