EDİRNE’de 26 yaşındaki Zahide Öz ile aynı yaştaki İsmail Karakaya, nikah törenlerine gelin arabası gibi süsledikleri bisikletle giderken, arkadaşları da kendilerine bisikletlerle eşlik etti.

Özel bir havayolu şirketinde hosteslik yapan Zahide Öz ile öğretmen İsmail Karakaya'nın bugünkü nikah törenleri ilginç görüntülere sahne oldu. Çevreci çift arkadaşlarının da kendilerine eşlik ettiği bisiklet üzerinde düğün konvoyu oluşturup, kentte tur attıktan sonra nikah salonuna da süsledikleri bisikletlerle geldiler. Nikah törenleri kıyılan çift, davetlileri nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı.

Üniversiteyi Edirne'de okuduğunu ve bisiklet tutkunu olduğunu söyleyen Zahide Öz, Çin'e de bisiklet üzerinde yolculuk yaptığını belirtti. Öz, "Bisiklete binmeyi çok seviyorum. Edirne’de 6 yıl yaşadığım dönemde çok bisiklet seven arkadaşlarım oldu. Onlarla birlikte böyle bir organizasyon yaptık, çok mutluyum" dedi. İsmail Karakaya ise "Bisikleti gelin arabası gibi süsleyip nikah salonuna böyle gitme kararı aldık. Doğayı ve çevreyi çok seviyoruz" diye konuştu.