BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere memleketi Erzincan'a geldi. Atatürk Parkı'nda hemşehrilerine seslenen Yıldırım, Erzincan'da hayata geçirilecek tramvay projesinin müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramını geçirmek üzere bugün saat 16.30'da Başbakanlığa ait uçakla memleketi Erzincan'a geldi. Vali Ali Arslantaş, Ak Parti milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy tarafından karşılanan Yıldırım, Valiliğe geçti. Başbakan  Yıldırım, daha sonra Belediye Sarayı yanındaki Atatürk Parkı'na geçti. Mehter takımının karşıladığı Başbakan Binali Yıldırım, burada hemşehrilerine seslendi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan'ın son anlarında ata yurdum, doğduğum, büyüdüğüm, havasını tenefüs ettiğim, soğuk sularını içtiğim, hatıralarımın olduğu hemşehrilerimin arasındayım. Şükürler olsun dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Erzincan'da olduğu gibi diğer illerimizde Ramazan bir bayram havasında tamamlandı. Her akşam işte bu meydanda binlerce vatandaşımızın buluştuğu gibi Türkiye'nin her tarafında sokak iftarlarında bereketli buluşmalar ve etkinliklerle dolu dolu bir Ramazan tamamladık. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi tazeleyip millet olarak bin yıldır biribirine kenetlenmiş dost, akraba, kardeş olmuş milletiz. Bizim aramızda ayrı gayrı yok. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar her zaman hüsrana uğradılar, bundan sonrda da uğramaya devam edecekler. Bu mileti birbirine düşürmek için kirli tezgahlar devreye sokanlara inat kardeşlik ruhumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugüne kadar bu millet engin ferasetiyle oyuna, tezgaha gelmedi, tuzaklara düşmedi. Zaman zaman Alevi-Sünni, zaman zaman Kürt- Türk, zaman zaman solcu- sağcı, zaman zaman ileri- gerici diyerek aramıza fitne sokmaya çalıştılar. Kardeşliğimizi, muhabbetimizi azaltmaya çalıştılar. Evel Allah hiçbirine boyun eğmedik, itibar etmedik. Bugün o kirli tahriklere, tuzaklara rağmen her zaman bir olduk. Beraber olduk, iri olduk birlikte Türkiye olduk."

Erzincan'da havalimanı ile Erzincan Üniversitesi arasındaki tramvay projesi için Bakanlar Kurulu kararı çıkardıklarını hatırlatan Yıldırım, önümüzdeki süreçte yapım işlerine başlanacağını müjdeledi. Yıldırım, "Sınır boylarında, dağlarda, vadilerde milletimizin güvenliği için gece- gündüz demeden nöbet tutan huzuru ve barışı kardeşliği için çalışan bütün askerimize, polisimize, jandarmamıza, korucumuza bütün güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyorum. Onlara milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, daha sonra uzun kuyruk oluşturan hemşehrileriyle tek tek tokalaştı.

Törenin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan'ın son iftarını baba evinde yapmak üzere Refahiye'nin Kayı Köyü'ne hareket etti. Yıldırım, köy meydanında hemşehrileriyle orucunu açacak.