ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 'başkanlık sistemi' konusuna değinerek, "Padişahlık diyorlar, başkanlıktan padişahlık çıkmaz. Niye padişahlık diyorlar? Milleti korkutmak için diyorlar. Demokrasi yok olur diyorlar. Vallahi yalan söylüyorlar" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı kongresine katıldı.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'ndaki kongreye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çankırı milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, partililer ve davetliler katıldı. Kongrede konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, başkanlık sistemi ile dış güçlerin etkisinin azalacağını, darbe dönemlerinin sona ereceğini ve her zaman milletin iradesinin Ankara'da iktidar olacağını ileri sürdü. Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu sistemde siz bir partiye, bir parti programına oy veriyorsunuz. Koalisyon oluyor, koalisyon programına göre ülke yönetiliyor.

Senin oy verdiğin program iktidarın programı olamıyor. Sonra hesap soruyorsunuz, 'tek başına iktidar mı yaptınız?' diyorlar. Hesap soracak adam bulamıyorsunuz, hesap soran belli ama hesap verecek yok. Ama başkanlık sisteminde hesap soracak belli; aziz millet. Hesap verecek belli; başkan. Program belli, hangi programa iktidar hakkı veriyorsan o da belli.

Ama bütün bunlara rağmen rahatsızlar. 'Padişahlık' diyorlar. Başkanlıktan padişahlık çıkmaz. Niye 'padişahlık' diyorlar? Milleti korkutmak için diyorlar. 'Demokrasi yok olur' diyorlar. Vallahi yalan söylüyorlar. Bütün dert şu; millet iktidarı verdi mi, geri almanın imkanı yok. Operasyon yok, şu yok bu yok.

CHP karşı 'ben iktidar olamam', MHP karşı 'ben iktidar olamam' diye. HDP'li biri ırkçılık yaparak Türkiye'ye başkan olabilir mi, olamaz. MHP'li biri ırkçılık yaparak, CHP'li biri laiklikle iktidar olabilir mi, olamaz. Herkes ortaya gelecek. CHP'li biri adaysa CHP'li olmayanların da oyunu alacak, MHP'li adaysa MHP'li olmayanların da oyunu alacak.

Ak Partili de öyle. Kutuplaşmalar ortadan kalkacak, uzlaşmalar ortaya gelecek. Ben inanıyorum ki aziz milletimiz gereğini yapacaktır."

"OPERASYONLARA MEYDAN OKUYA OKUYA GELDİK"

Türkiye'nin yeni seçim sürecinde de bir takım kirli oyunların ortaya konulacağını belirten Bakan Bozdağ, geçmiş seçimler öncesinde de CHP ve MHP'ye de kirli tezgahlar kurulduğunu söyledi. Bakan Bozdağ, şöyle devam etti: "Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar çıkmamasından en çok kim mutlu olur, elbette İsrail. 2015 seçimleri yaklaşırken tuzakları, iftira ve kumpasları göreceğiz ve göğüsleyip bertaraf ede ede yolumuza gideceğiz.

Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu milletin sandıktaki iradesine operasyon yapılmasına Allah'ın izni ile izin vermeyeceğiz. Bakın 2011 seçimleri öncesinde 2010 yılında CHP'ye bir operasyon yapıldı. Kaset operasyonu genel başkan değişikliği, parti kadrolarında peşpeşe değişiklik yaşandı. Tam seçim listeleri açıklanmış, milletvekilleri adayları belirlenmiş MHP'ye karşı kirli hukuksuz ahlaksız başka bir operasyon yapıldı. Dizayn operasyonları yapıldı.

Sayın Bahçeli'nin altı neredeyse tamamen boşaltıldı. Şimdi dikkat edin 30 Mart 2014 mahalli seçimleri var. Tam da onun arefesinde 17 Aralık 25 Aralık, 17 Ocak, 27 Mart'ta yaşanan saldırılarla ülkenin iktidarına Ak Parti'ye karşı ahlaksız hukuksuz, kirli başka bir operasyon başladı. İlk ikisinde başarı elde edildi. Ama Ak Parti'ye yapılan operasyonda başarı elde edilemedi. Neden elde edilemedi. Çünkü Ak Parti ne CHP, ne de MHP'dir. Operasyonlara meydan okuya okuya bugünlere geldik.

SELEHATTİN DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI BİR PROJE

Medyaya kirli bir takım işbirliklerine meydan okuya okuya bugünlere geldik. Vesayet ortamlarının elinden tutarak, onlardan güç alarak değil, milletimizin duasına, desteğine, rabbimizin yardımından güç alarak bugünlere geldik. O yüzden meydan okumamızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Başarılı olamadılar. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın da bir proje olarak seçime sokulduğunu düşünüyorum. Neden, 'ilk turda seçimi engellersek, ikinci turda daha büyük bir koalisyon yapmayı sağlayabiliriz' diye düşündüler. Adını sanını, duymadıkları birini getirip çatının başına oturttular.

'Ben CHP'li değilim, MHP'li de değilim' diyor. 'Ak Parti'de bazı tanıdıklarım' var diyor. Buradan bir kez daha soruyorum. Bu çatı adayını MHP'ye CHP'ye kim tavsiye etti. Bütün adaylarınızı çekip bunun etrafında toplanın talimatını kim verdi. CHP'liler rahatsız, MHP'liler rahatsız, millet rahatsız. Peki genel merkezleri buna kim ikna etti. Bu büyük bir proje. Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı da o projenin bir parçası.

YENİ İFTİRALAR ÇIKACAKTIR

2015 seçimleri arefesinde de emin olun pek çok iftiralar çıkacaktır. Pişiriyorlar, hazırlıyorlar ordan burdan, kime ne zaman neyi servis edeceklerinin hesabını yapıyorlar. Müfteriler de ellerini ağızlarını ovuşturuyorlar. Elinizde ne varsa piyasaya sürmezseniz, sizden namerdi yok. Herşeyi sürün, neyiniz varsa ortaya koyun. Biz Allah'ın izni ile alnımız açık başımız dik, milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Şimdi yeni bir projeden bahsediyorlar.

HDP'yi ayrı bir parti olarak seçime hazırlıyorlar. Paralel medya pohpohluyor, başka medya, televizyonlarda pohpohluyorlar. Yunanistan'da seçim oldu, Syriza'ya da ne kadar benziyor, ordan pohpoh burdan pohpop, dün de büyükelçilerle bir araya geldiler. Ordan da ayrı bir şey, bir başka senaryo yürütüyorlar. Ne düşünüyorlar, barajı geçerlerse en fazla Ak Partiye zarar verir, barajı geçmezlerse Türkiye'de huzur ve istikrarı bozmak için ellerine fırsat geçer. Ama bakın hangi proje olursa olsun, bu millet tüm projeleri yırtıp yırtıp çöpe attı. Bundan sonraki yapılacak projeleri de bu millet yırtacak ve çöpe atacak."