BABALARININ ŞEHİT OLDUĞU HABERİNİ OKULDA ALDILAR Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Özel Harekat polisi Osman Yurt'un çocukları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt'a acı haber öğrenim gördükleri okuldu verildi. Polisi Osman Yurt’un ailesi acı haberi Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde aldı.

Sivas nüfusuna kayıtlı şehit Özel Harekat Polisi Yurt’un 21 yıllık polis olduğu, 12 yıldır Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şubesi’nde görev yaptığı, yaklaşık 2 ay önce geçici görevlendirmeyle Cizre’ye gittiği öğrenildi.

Şehidin Altınordu İlçesi’ne bağlı Karşıyaka mahallesinde yaşayan eşi Rabia Yurt, babası emekli İsa Yurt, annesi ev hanımı Huriye Yurt'a acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve meslektaşları verdi. Lisede okuyan ve okulda olan Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt babalarının şehit olduğu haberini ise okula giden polis ve sağlık görevlilerinden aldı.

112 Acil Servis ekipleri ambulansla okuldan aldıkları gençleri evlerine götürdü. Çocukları evin önüne geldiğinde gözyaşlarını tutamayarak fenalık geçirince sağlık görevlileri müdahale etti. Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt’un okul arkadaşları da eve akın ederek arkadaşlarını teselli etmeye çalıştı.

‘BİR ASLAN GİTTİ ÜÇ ASLAN DAHA VAR’

Şehidin ağabeyi Dursun Ali Yurt kardeşiyle en son dün gece görüştüğünü belirterek, "Vatanını, milletini seven, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren kahraman. En son dün akşam görüştük. ‘Az kaldı abi, temizledik bu hainleri, bitti. Buradan başka yere geçeriz. Ne zaman biterse o zaman geliriz’ dedi. Bir aslan gitti üç aslan daha var. Onun evlatları var üç aslan daha var. Allah'ın izniyle şehit kanlarıyla bu vatan her zaman dimdik ayakta duracak" dedi. Acı haberi duyan Osman Yurt'un komşuları da şehit evine akın ederek taziyede bulundu. Şehidin evi Türk bayrağı ile donatılırken evin bahçesinde taziye çadırı da kuruldu.