Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iyi yetişmiş genç nüfusun sadece ekonomik bakımdan değil, toplumu ve milleti parçalamak isteyenlere karşı verilebilecek en güzel cevap olduğunu söyledi.

Öğretmen Evi'nde düzenlenen iftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, partililer, öğrenci ve velileri katıldı.

İftar öncesi konuşan Ak Partili Yılmaz, Bingöl'de eğitim alanında yapılan yatırımları anlattı. Son 15 yılda eğitime yapılan yatırımların sağlanan başarıda önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Eğitimde yaptığımız çalışmalar bir fırsat eşitliği oluşturuyor. Özellikle doğu ile batı arasındaki farklılıkların giderilmesi, burada gerek daha çok okul yapılması, öğretmen gönderilmesi, bedava kitabından taşımacılığa birçok unsurlarla eğitimin desteklenmesi, bütün bunlarla başarı seviyesi de zaman içerisinde artıyor" dedi 

Kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre daha fazla başarılı ve azimli olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Son dönemlerde Bingöl'de, Muş'ta bazı törenlere katıldım. Orada da bir kez daha görmüş oldum. Kızlarımız erkeklerden daha başarılı. Çok daha azimli ve disiplinliler. Erkek çocuklarına örnek olsun. Kızlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ortadoğu'yu görüyorsunuz. İyi yetişmiş genç nüfusumuz, sadece ekonomik bakımdan değil, çeşitli oynanan oyunlara karşı, fitne ve fesatlara karşı, toplumumuzu milletimizi parçalamak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevaptır" şeklinde konuştu.