2 BOT BATTI, 20 KİŞİ KURTULDU, 25 KİŞİ ARANIYOR

Aydın Valiliği, bugün Didim İlçesi'nde 2 ayrı olayda kaçakları taşıyan 2 teknenin battığını, 1 kişinin öldüğünü 20 kişinin kurtarıldığını ve 25 kişinin de arandığını açıklandı. Arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilk olayın Didim'in 5 mil açığında bugün saat 10.30'da meydana geldiği belirtildi. Kaçakları taşıyan teknenin battığının öğrenilmesi üzerine bölgeye süratle beş Sahil Güvenlik Botu ve bir Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada şu bilgiler verildi:

"Başlatılan arama kurtarma operasyonunda Türk Sahil Güvenlik unsurları tarafından 11 göçmen, Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından 7 göçmen olmak üzere toplam 18 göçmen sağ olarak kurtarılmıştır. Yine Komutanlığımıza bağlı unsurlar tarafından ise bir göçmenin denizden cansız bedeni alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden yaklaşık 37 kişi oldukları öğrenilmiş olup halihazırda kayıp olan 18 şahsın aranmasına devam edilmektedir."

İKİNCİ GRUP'TA 7 KAYIP


Ayrıca saat 13.02'de yine Yunan Adaları'na geçmek isteyen ikinci bir kaçak grubun ait lastik botun battığı belirtilen Aydın Valiliği'nin açıklamasında bu olayla ilgili de şöyle denildi: "İkinci bir göçmen grubuna ait lastik botun Didim'in 2 mil açığında battığı, 1 göçmenin bölgede seyir halinde bulunan bir yelkenli tekne tarafından sağ olarak kurtarıldığı bilgisinin alınması üzerine bölgeye; süratle 2 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildi. Yapılan arama kurtarma operasyonunda Sahil Güvenlik unsurlarımız, 1 göçmen daha sağ olarak kurtardı. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 9 kişi oldukları öğrenilmiş olup halihazırda kayıp 7 şahsın aranmasına devam edilmektedir." Toplam 25 kaçağın arandığı; beş sahil güvenlik botu, bir Sahil Güvenlik Arama uçağı ve bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma helikopteriyle çalışmaların sürdüğü belirtildi.