CUMHURİYET Halk Partisi Bursa İl Teşkilatı, bu akşam düzenlenen törenle 18 kişiden oluşan milletvekili adaylarını tanıttı. Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ak Parti hükümetinin göreve geldiği 2002 yılından sonra yaptığı harcamaların, geçmiş dönemdeki hükümetlerin çok üzerinde olduğunu söyledi. CHP Bursa İl Teşkilatı, milletvekili adaylarını düzenlenen tören ile tanıttı.

BUTTİM Kültür Merkezi A Salonu'nda yapılan törene, CHP Genel Başkanı Yakup Akkaya ve CHP Milletvekilleri ile milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan İl Başkanı Zafer Yıldız, açıkladıkları seçim bildirgesi ile Türkiye'nin yeniden ayağa kalkacağını açıkladı. Daha sonra söz alan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli Türkiye'nin iyi yönetilemediğini, CHP'nin ise iktidara yürüdüğünü açıkladı.Türkiye'de en özgür bir ülkede olduğu gibi hakça paylaşıma ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kaleli, bunun için aklın bilinç ile buluşturulması gerektiğini, insanlara insan olduklarının hatırlatılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ak Parti hükümetinin, kendisinden önce görev alan hükümetlerden çok daha harcama yaptığını belirtip, işsizliğin ve yolsuzluğun kaldırılmasının, üreten bir ülkenin yaratılması için CHP'nin 7 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde iktidara geleceğini söyledi. CHP'nin 24'ncü döneminde görev yapan milletvekillerini kürsüye çağıran Akkaya, seçilecek milletvekillerine ise geçmiş dönemlerde parlementoda görev alan milletvekillerinin bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmasını istedi. CHP'nin milletvekili tanıtım töreni, sahneye çağrılan adayların yaptıkları kısa konuşmaların ardından sona erdi.